8x inspiratie voor een leuke oktober

Ik weet het, het is koud, het regent vaker, de zomer is afgelopen en de vakantie is voorbij. Coronavirus is nog steeds met ons en we hebben er genoeg van. Ik weet het. Maar kom, we gaan dit jaar gewoon blij zijn met de herfst? Natuurlijk heb ik ook liever zomer en lente, maar we kunnen nu toch niet weer een half jaar wachten op de lente? Dat is toch zonde van de tijd?

Ons doel? Een leuke en productieve oktober.
Hoe? Lees hieronder een paar inspiraties voor een leuke oktober en de herfst.

1. Zelfreflectie

Denk eerst goed na. Hoe voel je je de laatste tijd? Moe? Of door de corona juist een beetje doelloos? Een beetje verdrietig en down door de huidige omstandigheden? In dit artikel stel ik voor om van oktober een Relax & Werk maand te maken, dat kunnen wij toch? 😉

Voor mij is de herfst een werkperiode. Zomer is voorbij dus ik zit vaker binnen en de regen is perfect om te werken! Maar ook ben ik een beetje van slag door het coronavirus en de huidige wereld. Daarom moeten wij ook genoeg rusten, goed voor zichzelf zorgen en reflecteren. Hoe voel ik me? Hoe gaat het met mijn familie, vrienden, met mijn werk en mijn hobby’s? Doe ik nog iets aan mijn persoonlijke ontwikkeling?

2. Maak tijd voor je familie en vrienden.

Vergeet jouw familie en vrienden niet. Laatste tijd hoor ik vaak van veel mensen dat ze zich niet best voelen, dat ze een beetje worstelen met het leven, hun emoties en de onzekerheid. Bel ze op, schrijf ze een lief berichtje, wees aanwezig! Je kan ze hier enorm mee helpen, beloofd!

3. Date met jezelf

Maar hé, vergeet jezelf ook niet. In het boek The Artist’s Way van Julia Cameron, stelt de schrijfster voor om regelmatig een date te doen met jezelf. Wat is dat een mooi idee. Lekker een film of serie kijken, met een deken, warme chocolademelk met slagroom of een heerlijk kopje koffie drinken in een leuk café. Misschien een lange wandeling maken in een kleurrijke park. Doe iets leuks voor jezelf. Zodat je rustig wordt, zodat je tijd hebt om na te denken. De schrijfster beweert dat je creatiever kunt worden door dates met jezelf. Laten we het proberen? 😊

4. Ben ik mijn hobby’s niet vergeten?

Besteed je nog genoeg tijd aan jouw hobby’s of ben je ze vergeten? Misschien kun je ze oppakken in oktober? Velen van ons hebben nu meer tijd door de corona, maar ook minder motivatie. Het is ook herfst, het is kouder, het regent vaker en het is eerder donker. Laten wij niet de hele tijd Netflix kijken. Of misschien is het tijd om met een nieuwe hobby te beginnen? Misschien jouw eigen online project starten? Wees creatief. Creatief denken betekent minder tijd om negatief te denken 😉.

5. Stop nooit met leren

Dit vind ik een belangrijk punt. Het leven is niet alleen werken en thuis zijn. Mijn blog is over persoonlijke ontwikkeling en ik blijf je motiveren en overtuigen om jezelf te ontwikkelen. Blijf leren. Vooral voor jezelf of voor jouw werk of misschien een toekomstig bedrijf? Lees boeken, like & follow leuke sites op Instagram en Facebook, sites die echt waarde leveren. Kijk naar online cursussen bijvoorbeeld alison.com of udemy.com. Je kunt daar heel vaak gratis of goedkope cursussen vinden over vrijwel alles: voeding, marketing, psychologie, talen, technologie, business en noem maar op. Als je dat allemaal niks vindt, kijk dan naar interessante documentaires op Netflix. Blijf jezelf ontwikkelen.

6. Leer Nederlands

Punt zes is gerelateerd aan punt vijf. Stop ook niet met Nederlands leren. Hoe meer tijd je hieraan besteed, hoe beter je wordt. Zo simpel is dat. Plan eerst wat je moet doen, met welke bronnen, hoe en wanneer. Denk goed na op welke dagen en tijdstippen je gaat leren en doe het ook! Plaats Nederlands hoog op je prioriteitenlijst. Een taal leren heeft zijn tijd nodig, gebruik jouw tijd productief. Werk aan lezen, luisteren, schrijven en spreken. Lezen en woordjes leren en spreken, kun je op dit moment met The Way to More doen. Je kunt ook schrijven in the comments of in de Facebook groep The Way to More Community. Daar kun je schrijven en contact houden met mij en mensen die Nederlands leren. Binnenkort kun je ook jouw luisteren oefenen met The Way to More podcast. Stay tuned! 🙂

7. Misschien kan het nog gezonder?

Misschien kan jouw leven (nog) gezonder zijn? Eet je gezond? Of heb jij ook last van extra coronakilo’s? Begin met kleine veranderingen en wees blij en trots met elk klein stapje! Probeer ook genoeg te bewegen, misschien meer thuisoefeningen en wandelingen? Zorg voor jouw lichaam en voor jouw geest. Niet alleen voor één of het ander. Zorg goed voor allebei.

8. Herfstopruiming

Twee voordelen van opruimen? Een schone omgeving natuurlijk maar ook rust in jouw hoofd! Opruimen helpt mij altijd met meer rust en orde creëren in mijn hoofd. Even weg zijn met jouw gewone gedachtes en aan iets anders denken. Het kan jou ook een gevoel van voldoening geven. Vinkjes zetten op je to-do-lijst kan namelijk enorm motiverend zijn. Creëer een prettige omgeving en zorg voor een herfstsfeertje thuis. Misschien leuke woonaccessoires kopen, kaarsjes? Opruimen hoeft niet alleen thuis, misschien is jouw computer toe aan een opruiming, jouw e-mail of jouw sociale media?

Hopelijk heb je nu meer inspiratie hoe je van oktober een leuke maand kan maken. Wees positief, stel jezelf doelen, werk aan jezelf en aan jouw hobby’s, vergeet niet over jouw gezondheid en jouw relaties. Drink veel warme chocomel, wandel in parken, zie de kleuren van de herfst. Wacht niet op de zomer of lente, wees hier en nu. Succes!

Liefs,
Patrycja

PS. Ik ben pas een starter. Vind je wat ik doe leuk? Like & share alsjeblieft. Dit helpt mij enorm!

Kom ook gezellig in The Way to More Community en leer elkaar kennen! Vertel wie je bent en wat je doet. Wie weet, misschien vind je daar jouw nieuwe vrienden? 😊

Subscribe for extra exercises, materials and updates!

Laat je e-mail achter om de woordenlijst en extra opdrachten te krijgen over dit artikel. Zo kun je lekker oefenen en de nieuwe woorden beter leren. Als je jouw e-mail achterlaat, ontvang je ook een bericht over nieuwe artikels, zo blijf je up-to-date en houden wij contact! 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *