Hoi! Fijn dat je hier bent! Welkom!

Mijn naam is Patrycja Stawiarska en ik ben 27 jaar oud. Ik heb International Relations gestudeerd in Leiden, een mengeling van verschillende disciplines van economie en politiek tot cultuur en taal. Dat is ook iets wat ik leuk vind: interdisciplinariteit. In het leven probeer ik daarom het idee van Uomo universale na te streven. Ik zie het leven als the way to more, waarbij je nooit moet stoppen met leren en jezelf ontwikkelen. Meer gezondheid, meer kwaliteit in de relaties, meer persoonlijke ontwikkeling en meer geluk in het leven 😊.

Stukje geschiedenis

Ik heb de eerste helft van mijn leven in Polen gewoond en de tweede in Nederland. Het voelt dus alsof ik twee thuislanden heb. Op mijn 14de verhuisden we met mijn ouders en broertje naar Nederland. Zonder inkomsten, familie, netwerk en taal… Alles was nieuw, alles was anders. Één ding wist ik toen zeker; ik wilde zo snel mogelijk Nederlands leren!

Waarom deze website?

Nederlands leren is me gelukt. Ik spreek de taal vloeiend. Ik ken de regeltjes, ik heb heel veel tips en guess what, ik wil het graag met jou delen! Ik begon bijna 10 jaar geleden met het geven van bijlessen Nederlands en daarna gaf ik les bij twee talenscholen. Ik heb een jarenlange ervaring in lesgeven vanuit Pools en Engels. Ik heb aan een e-learning platform gewerkt en ook een boek geschreven voor een talenschool in Eindhoven. Ik vind het ontzettend leuk om mijn eigen lesmaterialen op te stellen en methodes te bedenken om talen leren simpel, leuk en effectief te houden! The Way to More is mijn hobbyproject, om het leren van Nederlands anders en leuker te maken.

Ik weet dat sommige cursisten die Nederlands op een klassikale manier leren, soms geen zin hebben, gedemotiveerd zijn, genoeg hebben van grammaticaboeken en dus op zoek zijn naar iets anders. Ze willen graag méér Nederlands spreken en de taal op een natuurlijke manier gebruiken. Daarom kom ik met een oplossing! Nederlands op een andere manier. Met leuke materialen: een blog, podcast en online spreeksessies, ontwikkeld speciaal voor de anderstaligen. Innovatief Nederlands leren dus. Wauw, dat is een keer wat anders dan alleen de studieboeken en cursussen, toch? 😉

Wat is mijn missie? Waarom doe ik dit? Voor wie schrijf ik? Wat kun je op deze website vinden? Lees meer about The Way to More!

Meer weten over mij?

De ene keer kun je me vinden ergens aan het water met een leuk boek erbij, de andere keer zit ik tot vroeg in de ochtend te spelen en te praten met mijn vrienden. Van nieuwe plekken ontdekken, krijg ik nieuwe energie en frisse ideeën. Tijd om te ontspannen? Doe mij maar een film- of speelavond, stand-up of een muziekavondje met een glaasje wijn. Als het toch wat actiever moet, ben ik een liefhebber van zwemmen, hardlopen, fietsen of de hele nacht dansen. Ik ben een grote fan van diepe gesprekken, aanwezigheid en ’s nachts autorijden met harde muziek aan.

Toch het liefst productief bezig met een koffie erbij. In de natuur, thuis of in een café. Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Denken, bedenken, verzinnen, creëren, schrijven, researchen. Vreemde talen – lesgeven en zelf leren, maar ook psychologie, marketing en persoonlijke ontwikkeling. Productief zijn en daarna relaxen. Work hard, play harder!

Patrycja Stawiarska

Let’s meet! Vind me op social media of schrijf me een e-mail! Tot snel! 😊

InstagramFacebookEmail