Waarom lukt het jou niet om Nederlands te leren?

“Nederlands is moeilijk.”

“Ik heb geen tijd.”

“Iedereen spreekt hier Engels.”

“Ik heb geen geld.”

Herkenbaar?

Vind je het moeilijk om Nederlands te leren? Duurt het te lang? Is het inmiddels een beetje saai? Heb je het gevoel dat je niet beter wordt? Waarom lukt het leren niet? Lees het artikel, denk over jouw taalreis en kom te weten hoe The Way to More jou kan helpen!

Smoesjes en valse opvattingen

Misschien denk je verkeerd over Nederlands? Misschien denk je dat je te oud bent of geen talent hebt. Misschien verzin je smoesjes om het niet te leren, want je hebt geen zin, geen duidelijk doel, geen plan. Hoe denk je over de Nederlandse taal, Nederlands leren en jezelf? Het is belangrijk dat je dit eerst weet en daarna loslaat en begint met werken.

Je bent verveeld

Duurt het leren al lang? Denk je dat je niet beter wordt? En oh ja, boeken, boeken en nogmaals boeken… Heb je taal- en grammaticaboeken, maar je kan niet meer naar ze kijken? Zijn ze saai, ouderwets of moeilijk? Vind je jouw taalcursus een beetje saai? Misschien heb je iets nieuws nodig? Een frisse kijk op Nederlands?

Taal leren doe je in fases

Je wilt alles snel. Je hebt weinig geduld en je vraagt je af waarom je Nederlands nog steeds niet kent. Maar weet je dat taal leren eigenlijk in fases gebeurt? Er is geen kortere weg. Je moet alle fases doorlopen. Ik zal een apart artikel schrijven over deze fases, want het is superhandig om te weten!

Geen doel, geen motivatie, geen plan, geen discipline

Geen duidelijk doel en geen plan kunnen zorgen voor weinig discipline en motivatie. Je zegt steeds: ‘Ik ga maandag beginnen’, maar dat doe je niet. Je werkt eigenlijk te weinig. Je bent gedemotiveerd en een beetje teleurgesteld in jezelf. Hoe kun je dat verbeteren?

Hoe gaan we dit SAMEN verbeteren?

Ik hoop dat je nu een beter idee hebt over jouw problemen met Nederlands leren. Ik wil je graag uitnodigen om jouw Nederlands samen te verbeteren. Dit is The Way to More. Dé website met een andere, frisse kijk op Nederlands leren. Mijn naam is Patrycja en ik geloof dat Nederlands leren iets méér kan zijn dan alleen taalcursussen en grammaticaboeken. Ik geloof dat je zoveel mogelijk ‘authentieke taalbronnen’ moet gebruiken, maar ik weet dat Nederlandse boeken lezen en Nederlandse films kijken op dit moment te moeilijk kan zijn voor jou. Daarom kom ik met een oplossing en heb ik drie mooie dingen voor je, kijk maar:

blog over persoonlijke ontwikkeling in makkelijk(er) Nederlands én met opdrachten,
podcast in makkelijk(er) Nederlands over dagelijkse onderwerpen én de taal,
online spreeksessies: lekker kletsen en tegelijkertijd jouw Nederlands verbeteren. Dit is pas Nederlands leren op een andere manier!

Leuk, toch? 😊

Ik wil je graag helpen. Ik wil je motiveren, laten zien hoe je een taal kan leren, ik wil je leuke bronnen geven, kennis over persoonlijke ontwikkeling en het belangrijkst… ik wil jouw taalvriend zijn! 😊

Hoe gaan we starten?

Ten eerste: vergeet jouw smoesjes en valse opvattingen. Denk niet negatief. Ten tweede: kom met een duidelijk doel voor jezelf, maak daarna een plan. Waarom wil je Nederlands leren? Wanneer ga je leren? Op welke dagen? Hoe vaak? Hoelang? Welke bronnen ga je gebruiken? Maak gebruik (naast jouw boeken en cursus) van meer authentieke bronnen, lees dus de blog van The Way To More en luister naar de podcast. Make Dutch more fun! Learn it differently!

Hoe kunnen wij groeien en samen mooie dingen doen?

Ten slotte, ik ben een starter in de blogwereld en ik wil zoveel mogelijk mensen helpen met Nederlands. Maar het begin is altijd moeilijk. Kun je me alsjeblieft helpen?

  • Like, comment en share The Way to More op social media en wees up-to-date!
  • Kom gezellig bij The Way to More Community groep op Facebook! Groep waar je met andere mensen die Nederlands leren kan discussiëren, leuke materialen kan delen en waar je updates krijgt van mij! Hoe meer mensen, hoe gezelliger! 😊

    Succes & tot snel!
    Liefs,
    Patrycja

Subscribe for extra exercises, materials and updates!

Laat je e-mail achter om de woordenlijst en extra opdrachten te krijgen over dit artikel. Zo kun je lekker oefenen en de nieuwe woorden beter leren. Als je jouw e-mail achterlaat, ontvang je ook een bericht over nieuwe artikels, zo blijf je up-to-date en houden wij contact! 🙂


One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *